Programmeren is de moeite waard

Blog Programmeren is de moeite waard

Steeds meer mensen komen er achter dat het fijn is als je wat kunt programmeren en iets weet van coderen. Zeker als je veel online bent, zelf een website wil beheren of iets wil maken. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om het vak je eigen te maken, hoe zou jij het aanpakken? Met onze tips kun je eens kijken of het wat makkelijker voor je is om op die manier een start te maken. Het gaat er om dat je in het begin echt de tijd neemt om dingen eigen te maken, vraag hulp als je er niet uit komt, maar doe het rustig aan en heb geduld! Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, dan ga je echt met sprongen vooruit. Gun jezelf de tijd om daar naar toe te werken…

Boeken over programmeren

Er zijn zowel online als in de winkel erg veel boeken te koop over programmeren. Vaak kun je ze ook gratis lezen. Boeken kun je ook op je laptop en tablet of eventueel smartphone lezen en zo kun je er gebruik van maken wanneer je maar wil. Hetgeen wat je hebt geleerd kun je dan na een tijdje ook toepassen in de praktijk. Maar in het begin is het veelal eerst lezen, kijken wat je onthoudt en dan pas toepassen in de praktijk.

Spelletjes voor programmeurs

Wat misschien wat raar klinkt, maar wel erg leuk en leerzaam is, is spelletjes spelen voor programmeurs. Op deze manier kun je dus spelenderwijs alles leren. Ook zou je dan nog de keuze hebben om zelf een game te maken, maar eerst maar eens goed oefenen en dan is daar tijd genoeg voor. Code Combat is daar een goed voorbeeld van of CodinGame. Je kunt zelf bekijken wat er bij je past en dan op een leuke manier alles eigen maken.  

Recente berichten