Minder werken, dat kan zeker

Blog Minder werken, dat kan zeker

Als je een baan hebt waar je het naar je zin hebt, dan denk je vaak niet aan minder werken. Je vindt het werk leuk om te doen, gaat met plezier naar je werk en aan het einde van de maand komt er een leuk salaris binnen. Maar als je nou privé eens wat meer andere dingen wil doen, hoe los je het dan op? Je bent fulltime aan het werk en dan is het lastig om thuis te zijn en op je werk, dat kan nou eenmaal niet. Niemand kan zich in tweeën splitsen en dan moet je soms toch keuzes maken. Als je minder kunt werken, omdat het financieel dan nog haalbaar is, dan zou je daar aan kunnen denken.

Vaste lasten berekenen

Er is iedere maand een vast bedrag wat binnen moet komen om bijv. huur, hypotheek, gas, water, licht, boodschappen en verzekeringen te kunnen betalen. Alles wat er verder binnen komt is extra en zou je bijv. kunnen sparen. Ga er altijd wat boven zitten zodat je een marge hebt, wat speling. Maar misschien werk je wel veel meer dan noodzakelijk is, zeker als je partner ook werkt. Bekijk dan samen welke uren je misschien kunt missen en let er financieel op zodat je ook leuke dingen samen kunt doen.

Besparen

Ieder gezin kan per maand vaak veel geld overhouden. Als je beide werkt, dan heb je vaak een leuk inkomen. Je hebt dan vaak dure boodschappen, koopt duurdere spullen en hebt veel abonnementen afgesloten. Maar na een tijdje merk je dat je veel dingen niet gebruikt, verkoop het dan. Maar ook bij abonnementen, wat lees je nog, waar ga je nog naar toe? Dit kun je het beste eens per kwartaal eens goed bekijken en dan zie je dat je daardoor al veel geld kunt besparen! Geld waar je dus niet voor hoeft te werken en je zou dan dus minder kunnen werken. 

Recente berichten